godmorgon !!

godmorgon allihopa!! sovit gott? De har jag iallafall förutom att jag vakna vid 4 inatt o hade en jätte mensvärk...! Och sen vid 8 så vakna jag av den igen. Men men, de behöver ju dock inte betyda något... fint väder idag :) ska till sigtuna senare och äta glass o gå runt lite hihi, skönt att få komma ut lite liksom, men innan de nu så har jag en del att göra här hemma, så jag skriver sen igen.puss

det funkar!!

det funkar ju, im back to the blogg haha!! vad roligt. Då kan ja skriva när ja åker in på bb ifall ja hinner och känner för de.. imorgon går vi in i vecka 40, jag längtar verkligen nu, hoppas hon vill komma ut till oss snart. det börjar faktiskt bli lite tungt... ikväll är de myskväll med linus, godis och filmen new moon, hihi han är så bäst! Jag har kännt mig nere hela dagen, hormonerna som spökar men han muntrar alltid upp mig... Världens bästa! Hihi. Jaja vi hörs sen puss!

Jippiii !!

Måste bara göra ett glädje jubel !!
Jag är godkänd i alla ämnen nu, Jag har ingenting kvar. WIIIIIIIIIIEEE !!!! :D =D

=D

Hej hej ,

Min mobil var sååååå fin. :D
Men jag kunde inte blogga ifrån den ÄN hehe, måste bara köpa ett annat minneskort sen så, :D 
Så jag vet inte hur min uppdatering blir men jag gör mitt bästa. :D 

Idag ska vi till barnmorskan, sista gången med gruppen och kanske sista med barnmorskan beroende på om jag går över tiden eller inte. :) 
Men de ska bli kul å gå dit och få höra lite hjärtslag och sånt. :) 

Annars är ja med min kära moder just nu. ! :) hihi.. 
Får se vad vi hittar på. :) 

Men men vet inte vad jag ska skriva om egentligen. :) 
så avrundar där ;) haha. 
Hörs sen. 

Puss  


Vecka 39

Barnet :

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.


Mamman:

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.



Halloj !

Hej hej allihopa !

Sitter hos mamma igen, ensam hehe ! men inte för datorns skull, eller jo delvis, behövde skicka in en kompletering jag hade i ett ämne och det kan jag ju inte göra utan internet så jag gick upp hit och lånade syrrans dator..

Lyxigt dom föressten, Malin är i Rhodos med pappa å madde ! Vissa har de bra. :)

Nu är jag iallafall klar med min kompletering och jag fick ett mail utav en lärare nyss som sa att jag var godkänd och klar i en till kurs !! Herregud vad skönt !! =D

Då väntar jag bara nu på ett svar ifrån en annan lärare och så fort hon godkänt mig så har jag ingenting kvar! Tänk va skönt, en termin till är när som helst helt slut.. Hoppas på att jag inte behöver göra om något prov eller läxa i den kursen bara så e jag ju klar.. Jag håller verkligen tummarna. =)

Ville iallafall uppdatera när ja ändå satt mig vid datorn. ! :)

Idag får jag min mobil också, hihi vilken toppen dag, inväntar linus från jobbet bara sen så har ag en ny telefon. =D
Såå kul. hihi.

Jaja. Vi får höras senare.
Puss


Uppdatering :)

Inte mitt fel att det inte blivit någon uppdatering vill jag bara börja med att säga hehe. vi har just nu inget internet hemma, kul kul, och vi har beställt men man får inte den föränn om 4-6 veckor. Skoj..
Men imorgon får jag min nya mobil, hoppas man kan uppdatera från den annars får jag besöka mamma lite till o från hehe...
Men de skulle ju vara kul å kunna skriva när jag åker in till BB. :)
Än så länge så har det inte kommit någon bebis. Är inne i vecka 39 nu, 38 fulla veckor har gått så det känns bra..
13 dagar kvar till beräknat datum. :)

Helgen har vart kanon ! I fredags så var vi och grilla i steninge badet, jag, linus, lisa, inger , maria, christian och robban. Så de va jätte mysigt, i lördags var vi på grönan. Vi firade Lasse (linus pappa) som fyllde år, å de va jätte mysigt där inne också, så de har bara vart roliga saker i helgen. Igår så var det ju regn så vi köpte hem god mat från La Campana, och kolla på film.. :D

Vi är ju så dåliga på att ta kort , tråkiga vi är. :p Men såg på facebook att kort från grönan lagts upp så kan sno lite där ifrån . :D
´
Här är jag och sötis Maria. :D , man känner ju sig väldigt stooor haha. :)



Linus och christian . :D


Allihopa. :) Mysigt.


Magen i vädret. haha, vi körde femkamp där. :)

Ja ja, jag ska vara lite social ! men håll tummarna för att ja kan uppdatera med telefonen..
Puss puss


=)

Godmorgon alla glada !

Super väder idag igen ser det ut som ! :D härligt jue !!.
Men vad gör man åt dagen?, inte så kul att vara hemma själv på vardagar när alla jobbar precis. hehe, men ska inte klaga de är ändå hur skönt som helst ju..
Snart är jag ju inte ensam hemma heller utan snart finns de en liten bebis i huset! :D

Jag har prov på fredag också som jag måste plugga till, upp piggande.. Usch..

Jaja , vi får höras sen.

Puss!


1,5 år ! .:D

Sista läxan är klar!! halleluja. haha, :)
Blev distraherad utav en geting som kom in i lägenheten och skrämde mig så nu var jag tvungen att stänga balkongen och gissa vem som svettas. Haha, typiskt. och jag vågar inte ha den öppen heller buhu ! .

Idag har jag och Linus varit tillsammans i ett och ett halvt år.! =D hiihi , mys mys.
Tiden går så fort när man har roligt.! 
:D 

Du o jag alltid babe ! . :D <3

Godmorgon!

Hallåj ! . :D

Idag går vi in i vecka 38, härligt !!  :D Hihi..
Härligt väder idag igen, hihi. Ska göra lite läxa nu på morgonen iallafall, inte så kul när de är fint väder ute, då vill man ju bara ut egentligen !
Jaja lika bra att börja med den nu så man har den gjord !! . :)




Vecka 38 !


Barnet :

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.


Mamman:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.




Japp.!

Dålig uppdatering igen, men vad kan jag säga, på helgerna blir det lätt så.

Igår var det ju värsta sommarvädret ute jue. :D shiit så skönt, vi skulle egentligen grilla med lite kompisar hade vi tänkt men det blev inget med det så vi åkte ut till gustavsberg och hälsa på Linus pappa, han har ett radhus med en jätte terass som vi satt på hela dagen och njöt av solen. :D , Det blev dock lite grillning där. :) så de blev en jätte mysig dag !!

Idag har vi väl egentligen inte gjort någonting alls, vi har ragit det lungt i stort sätt, sovit en massa, städat, spelat spel osv heh. :)
Linus har åkt in till sjukan med Maria, sin syster, som behövde köras in nu, Hoppas de går bra för dom !! 
Men ska väl gosa ner mig i soffan, eller nått .. :) 

Hörs imorgon! 

Godnatt.  

ny telefon snart :)

Hej hej . :D

Ligger och kollar på så ska det låta med Linus.

Tänkte bara visa min mobil jag har beställt. :D hihi, beställde en mobil igår och idag åkte vi till elgiganten för att kolla så den var som jag ville, vilket den var. :D så den 25e hämtar vi ut den hihi.
så roligt.!
Just nu använder jag mig utav en gammal nokia 3310, haha den där stenåldern mobilen för min andra gått sönder så de ska bli riktigt härligt med en ny telefon. :)


Fin va?






Ja ja, ha en bra kväll allihopa ! :)

Butterkaka besök ! :D

Idag kom Malin upp med en butterkaka så vi satt och fika en stund. :D mysigt,
Hon skulle egentligen kolla om ja hade några gamla jeans liggandes som hon kunde göra shorts av men dom hade mamma och jag slängt när vi rensade kläder förut. Haha, men de va trevligt med lite sällskap. =D

Nu står Linus och lagar fläskfile och potatisgratäng, med en sås som han gör med creamfresh och gräslök. Mums! Min älskling kan ju iallafall laga världens godaste mat och han vet ju hur man skämmer bort sin tjej iallafall . =D hihi..
Så de blir en myskväll med god mat och hyr film.. :D hihi..
Blir säkert uppdatering imorgon nästa gång !! :)

Håll tummarna att det inte blir mera jobbiga sammandragningar inatt.


En jätte gammal bild på mig och min kära syster! Men ändå :D


uppdatering om sammandragningarna.;)

Hallå Hallå,

Nu kommer min trötthet tillbaka, är helt slut. Funderar på att faktiskt vila lite.
Glömde säga att allt såg bra ut hos barnmorskan igår. :D barnet har fixerat sig nu och hjärtljuden och allt lät bra. :D

Ja ringde nyss in till förlossningen och frågade om mina starka sammandragningar igår, hon tyckte inte att ja behövde komma in men att jag skulle vara inne idag och ta det lungt, och att om de kommer flera så ska jag ringa. Man ser ju helst att de ska ha gått 37 fulla veckor minst innan barnet kommer och det har det ju inte. Men de lät som om de inte var någon fara, ja känner ju ingenting nu liksom. :)

Ja ja , de va bara en kort liten uppdatering ! :)
Hoppas ni får en trevlig dag. :)

Puss

Mina första sammandragningar.!

Herrejösses vilken natt.!

Det började med att vid halv 8 ungefär så började jag må jätte jätte illa, Linus fick hämta en hink som jag kunde ha brevid mig för det kändes seriöst som att jag skulle spy, och Linus började säga åt mig att försöka sova någon timme så det skulle gå över vilket jag försökte.
Jag somnade i soffan och vaknade vid 22 av att jag hade huuur ont i magen som helst, jag försöka lägga mig i andra ställningar men det gick inte, det kändes nästan bara värre och värre. Jag kolla på min mage och sen såg fyrkantig ut!! haha, och var alldeles sten hård. Ja tog mig upp från soffan och försökte väcka Linus som sov som en stock i fotöljen, men de va inte de lättaste, han va helt död. Fick sen in honom i sovrummet där jag tänkte försöka sova vidare, omed de gjorde lika ont där. Det släppte ibland men sen gjorde de lika ont igen. Och Linus sa till mig att väck mig om det är något, men bara det att när jag försökte så sov han ändå och prata i sömnen som typ hur känns det älskling? och ja ba: nej nu gör det verkligen föör ont , ja ka nju inte ligga ner, och han ba: jaha okej men älskling då, känns de lite bättre iallafall, försök att sova.
Haha så de hjälpte inte så mycket, vi har skrattat åt det där idag, han kommer inte ihåg mkt av vad han sagt änns haha.
Jag tänkte efter sista sammandragningen att jag skulle kolla på klockan och se hur långt det var imellan dom, men jag kommer bara ihåg att jag kolla på klockan när den var 45, någonting. Och sen måste det vart över.
Men det höll på en låååång stund in på natten så jag var helt slut imorse. Gick upp vid 7 och åt frukost och sen gick jag och la mig igen tills 10.30, skönt med lite sömn iallafall..

Det var mina första sammandragningar, och jag har hört från flera att det där är bara en fis i dimman om hur det kommer att vara sen !
Smärta säger jag bara .!

Idag har jag som en lätt mensvärk typ. Nu spökar de för fullt här..

Jaja vi hörs sen.!
Puss

Duktiga jag.

Hallå !

Plugg hela morgonen. Nu känns min hjärna lite som geggamoja, och mina fingrar känns som när benen somnar, den där obehagliga känslan ni vet. Men nu har jag gjort klart stor läxan och en extra uppgift.
Har bara en läxa kvar på hela terminen nu ifall jag inte får kompletera såklart :)
Ska kolla på våra bästa år nu och vila lite ifrån allt plugg.



=D

Nu sitter jag och väntar på min älskling som duschar, sen ska vi ut och äta någonstans ! Mysigt ju !! =D
Imorgon ska vi till barnmorskan, och prata om förlossning och grejer, och göra kontroller som vanligt, hihi ska bli kul. :)
Allt känns så underbart just nu, jag har ca 3 läxor kvar från skolan, och 2 prov sen är det slut på denna termin, ska göra lite mer läxa imorgon om jag orkar.
Fick veta idag att jag är klar och godkänd i en kurs nu, känns huuur skönt som helst, ett bekymmer mindre hihi. :D
Men men , vi höres senare ! :)

Puss Puss


Bilbarnstol.

Hej allihopa.

Sen uppdatering idag, men jag har vart i skolan imorse, hade etik, och nu på eftermiddagen så har jag suttit och pluggat, haha så precis hela min dag har bestått utav skol arbeten.
Men snart avslutas ju kurserna för den här terminen och jag vill ju gärna hinna klart med allt. :D

Igår kom Linus hem med en bilbarnstol som vi kollat på. Suprise! :D hehe,  jag tycker den var jätte fin iallafall, så nu har vi den också, nu kan vi ta hem våran skatt när hon kommer.

Nej nu ska ja lägga ner läxan lite och fixa mig lite, vi ska ut och äta idag, Mysigt !! =D
 
Ha de så bra. :)


Bilder på stolen iallafall . :D




Fin va? hihi .

Vindjackan.

Halloj!

Min uppdatering i helgen har ju inte vart den bästa kanske, men ja har haft läxor och sen har jag tagit det lungt med min älskling.! :)
Men jag lovade ju innan i veckan att jag skulle lägga ut bild på vindjackan jag köpte till våran lilla prinsessa. :)


Visst är den fin? :D . Den är lite stor nu, storlek 86 hehe, men hon växer i den. Folk säger ju att dom växer så fort. :)


Vi satt upp en himmelsäng i hennes rum också nu i helgen. :D , men på kortet såg det lite avlångt ut haha men de är fint . :)


Men men ska göra iordning lite lunch, vi har skola vid 15.00 idag också. Suck, men men..
Vi hörs sen . Puss

Vecka 37 :D

Barnet:

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.


Mamman:

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.


fredagsmys ! :D

Provet kändes bra faktiskt så de blev ju en överaskning ! =D hehe..
Var hemma vid 14.oo redan och provet började 13.00 , sen har jag och linus sovit lite middag hehe, hur skönt är det inte att sova på dagarna..

idag blir de pizza hehe :) , Linus  är uppe och handlar den nu.. mums, en kebab pizza. Ibland får man vara extra ionyttig, speciellt idag för det är FREDAGSMYYYYS !! :D hihi.

jobbiga fredag !

Hallå !

Fredag idag då, än så länge så har dagen bara vart jobbig, åkte med mamma och besikta hennes bil vid 7.20 imorse så jag känner mig hyffsat trött, direkt efter det hade vi lektion i social omsorg och nu har vi snart prov i omvårdnad. Drar en djup Suck !!  Det börjar närma sig slutet för den här terminen men jag tycker lärarna stress lägger in fåniga läxor som bara tar tid.. Man har ju liksom sitt som ska göras klart innan avslutningen men ändå så kommer dom med massa skit.
Som idag, vi har avslutning den 21/5 och ändå har en lärare satt in ett studiebesök den 24/5 i stan :S , hur kan man lägga in saker efter avslutningen. Man blir bara trött och irriterad av att änns höra på skiten, och ändå sitter jag och skriver ner de här också haha. Men man måste få avreagera sig!

Men men , ja skriver sen eller nått ! :)

Puss


Lite bilder på magen.

Provet gick bra idag. :D vi fick kolla i boken och leta efter svaren så de var väl inga större problem.
Efter det så åkte jag och mamma hem till mig och åt lite rödspätta och sen åkte vi till barkaby och kolla på den där adidas vind jackan till våran bebis.. klart jag köpte den. =D den va störtläcker.
Nu har jag inte tänkt på att fota den men jag gör det till imorgon och lägger upp :) Orkar inte nu, vi har precis fotat magen och korten är väl inte sådär jätte fina.
men ja tänkte lägga upp ändå och visa. :)

först ett kort på de blivande föräldrarna haha ;) en liten fniss puss.


Magen, och ja jag har massa bristningar men shit the same, ja orkar inte bry mig om de. hehe. Här är iallafall magen nu, vecka 36, snart 37 =D


Framifrån. Haha inte så snygga kort i fejjan :P men men


Hahaha flum, men kolla hur jag ser ut, som ett tält !! haha =)
Snart kommer hon iallafall, inte långt kvar nu.. Längtar!! :)



Torsdag morgon.

Halloj.!

Sitter här nyduschad och ska börja fixa till håret lite strax. :)
Vi har skola idag, eller vi ska dit och kompletera ett prov som inte gick vägen förut.!
Sen ska jag och mamma åka till barkaby och kolla runt lite i affärerna. :)
Hon har sett någon fin vindjacka till bebisar som jag tänker kolla in. hehe, Så de blir mysigt..

Igår var jag,mamma och mormor till väsby centrum och kolla affärer. Jag hitta tre tröjor som jag kommer i för 29 kronor styck hahah :D men vadå ska bara gå med en stor mage några veckor till så varför lägga ut mer än man behöver då..
Lägger upp en bild sen på kläderna..

Men nu ska fixas! :)
Hörs sen . 
Puss! 


Tänk om den exploderar?! :O Haha!

Hjäälp, jag skulle nyss vara duktig tänkte jag och tömma diskmaskinen och sätta in en ny, men då fanns de självklart inget vatten! man blir galen, man vet aldrig nät man har vatten här och inte, så då struntade jag i det men nu när jag skulle hämta en sak från badrummet så började toaletten göra ljud ! :O , den typ bubblar eller nått, bör man vara orolig att man får hela husets avlopp hit snart för de låter som om toaletten ska explodera?!? :O
Va har hänt. haha, nej usch de där gillar vi inte..


Jag gick ner till skolan idag föressten och gissa vad, JAG var den ända som kom till lektionen HAHA. Visst vi är bara 6 st som läser just nu men ingen kom bara jag så jag fick gå hem igen.. Kanske man fick lite plusspoäng för att man dök upp? :P haha.

Ras Cricket - Skin

Godmorgon !

Ja ska nu hoppa in i en dusch, har lektion vid halv 11. suck.. men men.. Hur trött som helst är jag också.!

Lyssna på den här låten.! =D , hur bra som helst. Jag och Linus lyssnar flera ggr per dag. haha ! =D


Vecka 36

Barnet:

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.



Mamman

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen.



Myskväll

Halloj på er !

Igår så gick vi aldrig ner till brasan, de va kallt och det små regna så de fanns liksom inget sug efter det men vi fixade lite i bebbans rum, satt upp lampa och möblerade så som vi vill ha de och så mös vi framför tv:n,

Idag blir det också en mysdag framför tv:n , vi har köpt fläskfile som vi ska fixa till och så har vi köpt massa godis och AVATAR filmen ! =D , så de ska bli myyys ! . Hoppas filmen är bra, fast de har jag hört från många att den är.

Vi skulle egentligen till Lasse och Karin idag, (Linus pappa!) men de blev inte så, vi träffade dom en snabbis hos linus farmor och åt lite smörgåstårta och sen var det egentligen meningen att vi skulle åka till dom och äta, men ja känner att ja har lite små ont i magen idag så vi stannade hemma ! , Idag kändes de verkligen som om det tröck på, sprang på toaletten och kissa typ 3 ggr på tio min, helt sjukt.. ! Så de kändes bättre att få vara hemma.! :)

Men Men , vad mer kan man säga? , inte så mycket vad jag kan komma på.
Hörs sen istället.
Puss '

Haha snygga va? :P , jag bjuder på den. =D haha.!



RSS 2.0