Valborg.

Hej Hej,

Provet gick bra idag tror jag, skönt att ha de gjort, nu hoppas ja bara på de bästa ! :)

Valborg idag då ! Vad ska ni göra? :) hehe,
Jag och Linus ska iallafall fixa lite här hemma i bebisens rum och sen gå ner och kolla på brasan lite. Eller de e som vi har sagt det nu iallafall. :)  Får se om de blir så. :)

Ja har längtat till att fixa mera i bebisens rum, så de ska bli kul. hehe.
Har tvättat upp en massa kläder och sängkläder idag, lika bra att börja . =D

Men men , ja hoppas ni får en trevlig kväll !

Puss !

Tröööttt!!!

Guuuud så trött jag är !! Och ändå har jag vart uppe ett tag, har hunnit duscha, fixat mig och ätit frukost men vill ändå inte riktigt vakna till känner jag. Önskar jag kunde lägga mig ett tag men jag har ju prov om diabetes nu på morgonen så nu ska ja sätta mig och läsa igenom de en gång innan jag beger mig iväg..
Sen kanske hem och vila lite? hehe, får se..


Hallå !



Sry för dålig uppdatering igår ;) men de bara blev så hehe. :)
Igår va ja på mödravården, allt såg bra ut och mina värden va bra. :)
Magen växer på som den ska och bebisens hjärtljud lät bra. Så de va ju härligt =D

Idag har jag tillbringat morgonen till skol saker, eller aa jag halv sov till typ halv 11, kollade på våra bästa år och sen gav jag tid till läxorna men ja gjorde klart två stycken så de är skönt, ska bara läsa lite till ett prov jag har imorgon, har prov om diabetes. Hoppas de går bra :) .

Men ja ska väl börja klä mig, har inte änns hunnit de idag hehe, å sen blir de väl å handla lite. :)

Skriver sen ! ;)
Puss

Svettigt inlägg haha?

Nu har jag hunnit gjort lite på läxan iallafall, och plockat ihop här hemma, duschat och fixat mig, å snart ska jag traska iväg.. :) , perfekt tajming. hehe ! =D
Men gud så varmt de är,!! :O , eller aa jag har inte vart ute ännu men nu menade jag i lägenheten, herregud man smälter ju iväg. Känns ju som om de inte änns va någon mening med att duscha..
Igår var d e lika varmt, men både inne och ute, haha, bra att ja va med Sofie som faktiskt kände de ja kände.! Jackan gick ju iallafall inte att ha på. Man svettas ju tydligen mer under graviditeten och jo tack ja känner mig verkligen hur varm som helst hela tiden..
Haha vilket litet svett inlägg de här blev men men.! :)

Imorgon ska ja till mödravården på kontroll och träff med mammagruppen, eller va de kallas. :) Kul å höra bebisens hjärtljud, mätning av mage osv . :) hihi.. 

Jaja ska snart börja röra på mig som sagt. Men hörs sen ;)
Puss 

Tis morgon !

God Morgon !! =D

Tisdag idag då, idag ska jag träffa min kära mormor och vara med henne lite ! :) ska bli kul.
Hoppas de blir lika skönt ute som igår . :)
Nu innan måste ja dock sätta mig med en läxa som ska in idag, men man ska väl inte klaga egentligen, den va ju inte den svåraste läxan man fått precis men ändå. :P :)

Ville egentligen bara säga godmorgon ! , Ska börja med läxan på en gång så man har de gjort. :)

Hoppas ni får en trevlig dag ! :)

Härlig dag.

Nu står min älskling och lagar oss en god middag. =D
Fläskfile med pommes och inlindade sparris i bacon , hihi super duper gott ska de bli. =D

Dagen har vart kanon bra, träffade Sofie och William, hennes lilla son som var huuuuuuur söt som helst by the way !!! . Nu blev ja ännu mera längtig, trodde inte de va möjligt.. Fick höra lite om hennes förlossning och annat som kan vara bra å veta =D ..

Och sen så var det skola. Men vi behövde bara vara där en timme så de var skönt !! =D

Och nu snart är de mat, finns inget godare än min älsklings mat heller. Perfekt dag hihi =D


Vecka 35.


Barnet:

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.


Mamman:

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.


Liten kort uppdatering.

Helgen har vart bra =D , vi var hos min pappa i fredags och åt mat å så. :) Linus kom ändå fast han va sååå trött, hehe sötnos, men han kände väl sig inte helt på topp, förståligt dock..

Och igår var vi på BIL BINGO HAHA!! , men vi vann ingenting dock... Men de va faktiskt kul hahah, Vi va med mormor,moster och Lasse =) .. Haha. :)

Och nu ska jag snart ut och träffa Sofie och hennes lilla pojke, ska bli sååå kul å få se lillgrabben. =D hihi, ja längtar tills min lilla tös kommer också, inte långt kvar nu dock :) Känns så overkligt på något sätt..
Sen vid 15 så har jag och mamma lektion att gå på. Inte lika kul dock, men men.. Snart är de slut på den skiten också.

Ska göra mig lite lunch innan ja går ut nu.
Skriver sen.


Stackars min babe ..

Guuud så trött jag är och tänk då min babe som har jobbat hela dagen och var nu tvungen att jobba natt också + att han måste jobba dag imorgon också !!! :O helt sjukt, man får väl inte änns jobba så.. stackarn alltså..
Han va redan trött när han gick :(
får se om han blir människa i helgen.. Vi som ska till pappa imorgon, kommer han orka? :O tveksamt, hmm, de visar sig dock..
Ska snart prata lite fölossning och sånt med Sofie =D , hon som nyss fick sin lillkille, då kan hon ju ge mig lite tips och berätta lite, för snart är de min tur =D
Hörs sen . 
Puss 

Ny dag, ny läxa

Godmorgon !
 
Idag har jag en redovisning i skolan, ska redovisa om judarna. Suck, hatar sådant men va ska man göra, de är bara att ta sig kragen och stå ut.. De är iallafall ingen lektion utan vi är 4-5 st som ska redovisa och sen gå hem. hehe så man ska väl inte klaga allt för mkt.!

Funderar på att sätta mig lite nu med en läxa som ska in den 27e och de va ganska mkt på den läxan. Kan nog vara lika bra, har ändå inget för mig.. :)
Så får de bli, ja skriver sen.

Puss

Mkt gjort idag.

En kompletering, en läxa och två extra uppgifter är klara ! =D idag har jag jobbat flitigt. Har även vart uppe hos mormor och fikat. Så dagen har vart bra och ja å mamma kan känna oss nöjda.. Nu tänker jag göra kväll, snart börjar ju andra avenyn :D yeeey. hehe. =D

Onsdag.

Godmorgon ! =D

Onsdag morgon nu då, ja är hos min mamma nu ja och vi ska göra läxor tillsammans, vi har ju en läxa som ska in idag så de känns bra att påbörja de tidigt så man har hela dagen till vad man vill..
Mormor är hemma från sjukhuset igen så vi ska nog upp dit och fika lite :)
Så skönt att vara ledig från allt. Otroligt skön känsla.

Ha så kul på jobbet och skolan allihopa som har de haha ;) :P nejdå..
Men nu ska ja sätta lite fart här. hörs sen.
Puss.

Inget mera jobb till mig.

Ja som rubriken säger inget mer jobb till mig !!
 
Gud så skönt.! Jag är ledig nu på riktigt !  har bara skolan att tänka på nu men de ska jag väl klara av..
Jag ringde jobbet idag och dom har tydligen satt in en ny ledsagare nu så jag är hemma och ledig.
Skönt för min rygg och mina stackars värkande fötter.. !

De där gjorde mig extremt glad , och nu börjar våra bästa år snart som ja ska se och sen ska ja fortsätta med den här tråkiga läxan..

Ville bara dela med mig utav lyckan  !

(Gammal bild från hotellet på Linus 30-års dag, men den visar ju glädje) =D

Grattis Sofie ! =)

Godmorgon!! =)

Vad härligt de är och vakna upp å kolla ut då solen lyser och himlen är helt blå. :O) haha, sommarkänslorna kommer .! =)

Vill passa på att gratta sofie som fick sin lilla pojke igår =D , guud va man längtar själv nu tills min dag.. Kan inte tiden gå lite fortare, !.

Ville bara säga godmorgon egentligen, ska försöka kolla lite på en läxa som ska in imorgon .. suck !

Hörs sen,
Puss!

Skolan igång igen.

Idag börjar skolan igen då, den har ju egentligen aldrig slutat men de har kännts så eftersom vi har vart ute på praktik i 4 veckor och inte vart i skolan alls under den tiden, och ja gjorde ju bara min praktik i 2 veckor.!
Inget ja ångrar, :) de tas igen när ja orkar...
Känns lite jobbigt med skola måste ja säga.. Men men de är bara från 15.00 - 17.00 tror ja så de är ju egentligen ingenting att klaga på haha! :)

Fint väder är de iallafall ! =D

Men nu vill ja nog ta de lite lungt innan, ja blev helt slut utav att fixa håret haha, ja satt mig på golvet medans ja sminka mig och platta håret och de va kanske inte de smartaste, haha man glömmer ibland att man inte är lika smidig för de va inte kul att försöka ta sig upp, trodde ryggen skulle gå sönder haha och tungt var de så ja får nog ta en stol att sitta på nästa gång eller stå helt enkelt hehe. :)
Känns att man är gravid nu iallafall ! :)

Men vi hörs sen !

Puss


6 veckor kvar! =D

Gravid vecka 34

Barnet: 

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan drasihop och vidgas.
Vikt 2 350 gram.


Mamma:

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.


Nu är helgen slut

Haft en trevlig helg mesta dels tillbringad på ks, och hälsat på min älskade mormor som ligger där !
Så har inte haft tid att uppdatera. Men så är de ju varje helg haha . :P :) 
 

Min älskade mormor ! <3


fredag !

Fortfarande är ja ledsen och arg på livet i sig men jag fick jätte fina bebis kläder utav söta sofie idag och nu så håller min älskling på att laga sjömansbiff till oss , tur att man har underbara människor runt sig. <3


Buhu.

Jahapp dagen har precis börjat och de är redan en piss dag.!
Vi får se om ja orkar med att skriva här idag, vilket skit allting är iallafall..

Ibland är livet verkligen inte som man tänkt sig. :(

<3

Nu är min älskling hemma igen =D

Världens bästa kille !! :) hihi


Bilder

Hallå !!

Vilket underbart väder de är ute då, och ja är ledig, snacka om skönt !! =D
Var nyss och träffade Liisa lite, vi satt och åt en lunch på la campana, de va kul å träffa henne igen =D

Tänkte lägga in lite bilder på lite bebis rum och sånt.. Är dock inte på allt vi köpt och rummet är inte helt klart men de är på väg iallafall. =)


Nu har vi inga gardiner ännu och vi ska ha hyllor och nån tavla på väggarna också, sen ska vi också ha en himmelsäng över hennes säng, men så här är de än så länge.. Här är ju på sängen vi köpt och på en hylla med skötbord =D .  Och kolla in våra läckra tapeter, hehe rosa med fjärilar, så nu får de bli en tjej som dom sagt också,.! haha. .:)


Här är tapeten, en lite bättre bild, den andra blev så mörk med de var bara för ljuset som ja inte kunde göra något åt. fin va,.. ?:)


Söta små ikea gosisar som ja inte kunde motstå hehe, klart hon ska ha dom :D


och coola uppblåstbara spindeln får vi inte glömma.


Närmare bild på hennes säng också. ! =D fin tycker ja. !


En byrå köpte vi ju också, och där ligger en hög med grejer som är hennes också, Lekmatta, babygym, gosisar osv. Men de bli dom här korten nu.. :) När allt är klart sen så blir de mer bilder. =)



De var allafall dom lovade bilderna på rummet, ska lägga upp på vangen sen, just nu är den inte helt ihopsatt hehe=) ..

Puss Puss på er. !!

Dagen blev inte så jobbig

Jag är hemma redan och middagen är klart. Kan bara njuta utav dagen och har inte ett ända måste idag. guud så skönt de är..

Jag skulle ju ha jobbat till 21.00 idag på praktiken men jag hoppade faktiskt av praktiken idag, Eftersom jag var sjuk förra veckan så hade ja förmodligen fått göra om den veckan och de är faktiskt för tungt just nu. Jag orkar helt enkelt inte, ja kommer ändå ha kvar en termin som jag inte kan göra föränn nästa år så vad gör de då med en praktik extra, då är ja ju piggare och lättare förhoppningsvis haha. :) , beslutet känns bra faktiskt...

Hos barnmorskan gick allting bra, mina värden såg bra ut och bebisen hjärtljud lät bra. =D så allting var positivt där.. =D , bebisen har lagt sig med huvudet neråt nu, men hon har inte fixerat sig helt. :) hehe.. Längtar så mkt,!!
Men nu ligger kameran på laddning sen kan ja fota lite. ;) 

Puss puss

Jobbig dag.

Usch dagen är här som jag har gruvat mig inför..
De är praktik jobb idag från 13.00-21.00 buhu och ja har gruvat mig eftersom ja var borta förra veckan.
Men ja tog faktiskt mig i första hand då, så får ta konsekvenserna för de idag.. Usch nervöös !!

Men först 10.30 är de dags för kontroller på mödravården..
Ida ska ja försöka lägga upp lite bilder också..

Men nu måste ja duscha, Skriver sen.

Puss

Allt klart.-

Maten står nu i ungen, de är städat här hemma och ja har gjort de ja skulle idag...
Nu känns allt bra igen, lilla bebisen buffrar omkring för fullt inne i magen =)
Och nu inväntar vi bara Linus =D Hihi.
Skönt att man är på bra humör igen, usch för de där sura och bittra humöret.!

Guud va hungrig ja känner mig nu haha . =D , hoppas min babe kommer snart :)

Mormor blev hur fin i håret som helst föressten ! =D

Måndag morgon.

Godmorgon ! =D

idag är jag ledig och ska bara ta de lungt =D , ska följa med min kära moder och mormor till frissan för mormor ska klippa sig =) .
Och de är de ända ja har på schemat idag faktiskt, vilket är jätte skönt att inte behöva känna att man måste göra vissa saker . :D

Ska strax börja klä mig, men vill se på våra bästa år först och sen ska ja fixa mig för att åka. :)

Ville bara säga godmorgon faktiskt. ! :)

Går in i vecka 33 idag föressten. :) en vecka närmare miraklet hehe, :)

Våran frukost, när vi bodde på hotellet i stan, tänk om man kunde få en sån frukost varje dag haha, lyx =D

Hormoner finns de mkt utav. !

Hejsan, ursäkta den där bilden som inte har kommit, men imorgon så lägger ja upp en, tvätt grejen står fortfarande där och jag har verkligen inte haft lust, ork eller någonting till att hänga den..

För de mesta i min blogg så har jag bara skrivit om positiva saker, åå att man mår så bra, va vi har gjort och bla bla men idag kände jag inte för de heller..
Mina hormoner spökar till 100, och ja känner mig bara allmänt deppig och seg, typ less på allting !!
Ja är typ helt okontaktbar då ja knappt lyssnar på vad någon säger..
Nej usch säger jag bara, hormoner som inte är på gott humör är inte roligt alls. Ja vet inte vad jag vill göra, vill inte änns göra något bara tycka synd om mig själv ! haha.
Ja gillar egentligen inte att skriva om känslor och sånt på de sättet men herregud någongång ska man väl få skriva av sig.. Ja vill bara sova snart.!!

Hahah vilket depp inlägg, men men de flesta kvinnor som vart gravida kan nog relatera..
FY säger ja bara, längtar till juni då hon kommer.. !!

Inte orkar man göra något, trött är man, ont i fötter och rygg har man, fet är man på alla möjliga ställen just nu haha, bristningar har kommit, nästäppa hela tiden så de är jobbigt att andas, man flåsar ju förfan när man andas, Linus hörde mig när ja satt i köket och han i vardagsrummet en gång. haha , och mamma kan inte koncentrera sig helt på lektionerna då man börjar flåsa.. Nej just nu känns allt drygt..!

Imorgon går jag in i vecka 33, Så om 7 veckor så kommer de lilla miraklet, längtar jätte jätte mkt !!

Liten uppdatering utan bilder, (kommer sen)

Hallå alla glada.

Nu har jag varit sådär dålig igen på att uppdatera, hehe . :D men ja ser att folk har besökt mig ändå. :D
jaja nu ska ja försöka vara bättre igen..

Jag är ute på praktik just nu på humlegården, ett rehabställe och har därför haft fullt upp faktiskt, och inte riktigt orkat med bloggen..
Men jag trivs där. Okej de börjar faktiskt bli lite jobbigt, som mamma säger, folk brukar minska med jobb när dom är gravida, själv så går man upp i heltid. Så de är faktiskt tungt och de börjar kännas mer och mer men jag har bara en vecka kvar där efter denna.

Vi har också hållt på att göra om baby rummet, vi har köpt spjälsäng, en byrå, och ett skötbord än så länge, samt lite gosedjur och babygym osv =D , vi handlade faktiskt saker till henne och tapeter i början av månaden för 6000 kr. =) haha, men de va en jätte rolig och mysig dag. Vi kunde inte sluta, alla söta och fina saker ville vi ha. hehe.
Tapeterna blev rosa med fjärilar på, jätte söta faktiskt, och de va Lasse som hjälpte oss att sätta dom på plats. Så TACK Lasse !! =D vi blev jätte nöjda.
Ja ska lägga upp en bild sen på rummet men nu står de en tvätt ställning där med massa tvätt så ja väntar lite. hehe =)

När Lasse satt upp tapeterna så kom mamma, inger och Maria över också, så Linus lagade lite mat (Fläskfile och potatis klyftor) till oss alla, de va en mysig kväll :) men va helt slut efter den. Haha , ja blir trött väldigt lätt nu faktiskt..

Mamma har fyllt år också, jag,Linus och Lasse gav henne ett äkta löshår som hon verkligen ville ha, så de blev uppskattat. :) hon hade ju tjatat om de där håret länge nog hehe. :D men grattis igen min älskade mamma !!  =D

Men men de var nog de som har hänt på sistonde, ska upp till min älskade mormor idag och jag har lagat rödspätta som hon älskar som jag tänkte ta med mig och överaska henne med. :)

De va en liten uppdatering om vad som har hänt, bilder ska läggas in också, men inte just nu..
Puss Puss :)

RSS 2.0