Är såå lycklig :D

Hej allihopa! :D

Vilket skönt väder idag, men ja å Linus har inte tagit oss ut idag. Eller vi har suttit å solat på balkongen om de räknas hehe . :)
Vi skulle egentligen till Linus pappa i gustavsberg idag men det blev inte så för vi har ingen bil och det kändes inte lockande att sitta på ett varmt tåg och trängas med lilla Amanda.

Men vi ska kanske ta oss en promenad snart ändå :)

Vad gör ni av dagen ?

Midsommar blev kanon. Amanda fick vara hemma hos sin mormor så åkte jag och Linus in till stan ett tag, vi åt lite mat där inne, satt på olika uteserveringar och gick till grönan då jag fick upp Linus i flygande mattan som han aldrig åkt, han har tydligen aldrig åkt något så de va kul. haha, han blev helt knallvit i ansiktet stackarn haha.
Efter stan så åkte vi hem till Linus kusin Karin där de va grill och trevligt folk. :D
Så midsommar kunde inte blivigt bättre, sen va de hem till lill tösen som hade varit hur snäll som helst hos mormor, mest sovit hela dagen..

Kan livet bli bättre, jag är mamma till världens sötaste och goaste dotter och har världens bästa kille.
Jag njuter av varje sekund. hihi.

Men nu ska ja kila iväg till mina älslingar igen. Ha en bra dag !


:)

Glad midsommar !!

hoppas ni får en kanon dag, de ska ja iallafall ha.
De blir en sväng till stan på dagen och senare åker vi till linus kusin :D

vi hörs sen!

puss

Förlossningsberättelse !

Det började den 8e juni med att jag fick värkar, Jag och mamma hade vart ute och gått en lång promenad och när jag kom hem så började det komma smärtsamma oregelbundna värkar, ont gjorde det men jag vågade ändå inte hoppas på för mycket med tanke på att jag hade fått falska alarm innan. Men värkarna höll i sig hela natten och det blev inte mycket sömn för mig alls den natten. Värkarna började sen på natten komma mellan 8-10 min mellanrum. Jag fick ligga uppe i soffan hela natten för de gjorde verkligen ont.
Dagen efter den 9e juni så avtog värkarna lite på dagen och jag försökte passa på att sova lite, Linus ringde in till danderyd ändå och frågade lite om värkarna och dom sa åt mig att även om värkarna skulle avta så kunde dom komma tillbaka så det var vikitgt att jag skulle försöka sova, men jag kanske sov 1 timme på dagen och resten av dagen ville jag göra annat.
Men hon hade rätt, värkarna kom tillbaka och dom gjorde ondare än dagen innan, och kom mer intensivt, så mellan 6 minuters mellanrum kom dom, på eftermiddagen. Men jag såg bort det och jag o Linus lagade fläskfile och tänkte ha en mysmiddag ändå, haha, och Mamma blev helt galen hon ville att vi skulle åka in på en gång. Men när vi ringde in så fick vi ändå inte komma ännu. Den natten var inte rolig alls, Jag försökte gå och lägga mig men det gick inte så det blev soffan igen, och när klockan blev 03.00 så kom värkarna med 4-5 min mellanrum. 
Och vid typ 05.00 så väckte jag Linus och sa att jag ville åka in, då kom dom hela tidn tyckte jag, min slempropp gick då också, men inget vatten. Linus fick ringa in igen och han sa att jag hade värkar med ungefär 3 min imellan men hon gav oss rådet att jag skulle lägga mig i ett bad lite. Så det gjorde jag. Men det hjälpte ingenting, smärtan fanns kvar så vi försökte få i oss lite frukost och sen ringde vi in igen och då fick vi komma. 

Jag trodde ändå inte att vi skulle få stanna där, men jag tog ändå chansen och åkte in. 
När vi kom in så satt dom på mig ett band på magen så dom skulle mäta mina värkar. Men maskinen visade inte väldigt mycket men hon undersökte mig då och det visade sig att jag var öppen 6 cm. 
Så vi fick till svar av henne " du ska ingenstans, du är öppen 6 cm, du ska föda barn"
Och om jag blev paff, haha även om jag hade haft värkar så trodde jag att jag förmodligen hade överdrivit eller något.

Så vi blev kvar, vi kom in 07.00 och 07.55 så satt hon akupunktur nålar på mig och jag fick gå in i duschen igen, men det hjälpte inte så då fick jag testa lustgasen lite, vilket var huur roligt som helst hehe, jag började as garva på en gång och den släppte jag inte i första taget.

Vid 09.35 så hade jag öppnat mig 1 cm till så då var jag öppen i 7 cm. Så det gick ändå långsamt, Och en timme efter det så får dom göra så att mitt fostervatten går, eftersom det inte gick utav sig själv.

Efter de så fick jag sitta på en boll och gunga lite, med lustgasen hårt i min hand. :)
Men när klockan blen 11.55 så tyckte jag att smärtan var olidlig så jag bad om bedövning, Min barnmorska började prata om olika alternativ och sen så beslutade vi att vi skulle testa något som heter kvaddlar, Vilket jag aldrig någonsin kommer göra om. Dom kallade det för getingstick, Dom sprutade alltså in sterilt vatten med massa nålar i magen vilket gjorde så ont så det var helt sjukt. Tanken med den bedövningen var att den smärtan skulle ta bort tankarna på förlossningsvärkarna, men det fungerade inte på mig. Jag såg de bara som ytterligare en smärta. Så vid 12.15  så fick jag epidural spruta, vilket var en underbar känsla. Äntligen någonting som fungerade.

Det gick fortfarande långsamt och 13.10 så gav dom mig dropp som skulle snabba på processen lite.

Vid 14.00 så slutade våran underbara barnmorska sitt pass så vi fick två andra, som tack å lov var lika underbara, Så bättre personal skulle jag inte kunnat fått.

14.48 så var jag tvungen att gå och försöka kissa vilket var en omöjlighet, det gick verkligen inte, och jag kommer ihåg att jag ringde mamma när jag satt på toaletten och hon sa åt mig att sätta på vatten och massa saker men de gick inte haha så dom var tvungen att sätta kateter på mig, för att tömma mig som dom sen satt ut, Jag vägrade först, kateter lät så läskigt. Men med lustgasen så gick det bra, efter några sug i den så fråga om om jag var redo och dom fick till svar " ja ja gör vad ni vill" med ett litet fniss, hehe. Lustgasen hjälpte verkligen till allt. :P

När klockan blivit 17.07 så började mina krystvärkar. Jag trodde att jag behövde gå på toaletten hela tiden men barnmorskan sa till mig att de kunde kännas så men att nu var det dags. Vilket jag hade svårt att tro på även fast min kropp krysta av sig själv.
Men då började det, jag fick först ligga lite halvt på sidan då hon höll upp mitt ben och jag försökte krysta men jag fick så ont i benet hela tiden så jag fick sen ställa mig på alla fyra vilket inte fungerade alls för mig.

Så vid 17.37 så fick jag lägga mig i en  sittande kortbädd som dom kallar det och där krystade jag på för fullt, och ut kom våran lilla flicka vid 17.51.  Hon vägde 4660 och var 53 cm lång, så det var en stor tjej.
Hon kom ut lite på sniskan så hon hade en jätte bula i huvudet och lite feber.

Jag däremot började blöda jätte mycket och barnmorskan skulle försöka sy ihop mig men hon fick inte stopp på blödningen. Jag fick då åka iväg på operation. Dom sa att operationen kanske skulle ta en timme, vilket det inte gjorde. Vet inte exakt hur lång tid det tog, men iallafall 2-3 timmar, och sen blev jag uppkörd på uppvak, där hade dom också sagt att jag bara skulle ligga i någon timme men jag fick ligga kvar hela natten. Dom hade lagt in tamponader i mig och jag fick också feber. Vid 06.00 så fick jag komma tillbaka till Linus och Amanda igen.
Så det blev en tuff natt för mig.

Jag hann kanske träffa Amanda i en timme innan dom körde iväg mig och sen fick jag inte se henne på ett helt dygn.

Men även fast det blev som det blev så tyckte jag att själva förslossningen gick bra, Under värk arbetet hade jag jätte roligt med Linus och Lustgasen haha, och krystningsskedet gick bättre än vad jag trodde. 
Det var efteråt som var lite jobbigt men jag skulle göra om allt igen utan tvekan, för det var verkligen den bästa dagen i mitt liv. 


 





Lite kort =)

Hej hej,

Min dåliga uppdatering borde vara acceptabel. ;) haha, de har verkligen vart full rulle här. :)
Imorgon tänkte jag lägga upp min förlossningsberättelse här :D , har inte riktigt tid just nu.
Men jag tänkte ändå dela med mig lite bilder på vårat undervärk :D





 


hon är här

hallå och godmorgon. blir ett kort inlägg detta men ville bara säga att våran bebis har kommit, de blev en liten amanda som kom den 10 juni 17.51, hon vägde 4660 så hon är en stor tjej, och är 53 cm lång.. vi ligger på sjukhuset ännu så de får bli en bättre uppdatering sen, med förlossningsberätelse och sånt. ligger nu med amanda sovandes brevid mig och linus lika så, bara ja kollar på dom blir ja alldeles varm, världens bästa familj, min familj hihi :)

hallå!

är fortfarande hemma, med värkar fortfarande.. slemblandat blod rinner ut från mig sakta men säkert, groose!! hehe. får se om de blir att åka in, värkarna är skumma, ena gången så är dom regelbundna ett tag och sen så blir dom mindre regelbundna och mindre täta, fattar ingenting, men ont gör de iallafall... skriver mer om de händer något nytt :) puss

slemproppen har gått!

vilken natt, har inte sovit en blund kan jag säga, har haft förvärkar precis hela natten.. och onda sådana också.. vid typ två-tre inatt så kom dom regelbundet med 8 min mellanrum, sen fick jag springa och kissa hela tiden också.. Vid typ 3 när ja sprang på toan också så kom de en slemmig äcklig klump med blodstrimlor i på pappret, alltså slemproppen!! Haha målande bild va! Nu på morgonen så bestämde min underbara kille sig för att vara hemma med mig idag också, så nu ska han laga mat till oss, och han har ringt förlossningen, dom sa att ja skulle försöka vila, för att även om värkarna försvinner lite såkan dom komma tillbaka, vilket dom gjorde, försvann i någon timma o nu är dom här igen.. Fast inte regelbundna men jävligt smärtsamma, så nu är de bara att vänta. Håll tummarna att hon kommer idag :)

Uppdatering, 8e juni

Hallå ! :D

Har inte kunnat skriva något tidigare för de e inte så kul att blogga från telefonen och varken kunna lägga upp bilder eller hur mkt text man vill..
Men men, här sitter jag nu hemma hos mamma, fortfarande gravid ! , har gått över tiden 2 dagar nu men de känns mer vill jag lova..
Allt är klart hemma till lill tjejen så nu får hon gärna ploppa ut..

Jag är sist kvar nu med att vänta barn, alla i mamma gruppen har fått, + Linda å thomas som fick sin lilla noel här om dagen. :D
Så nu kan de väl iallafall få bli min tur?

De e sååååå varmt att gå runt som jag gör, man duschar men svettas lika mycket direkt efter så nu börjar jag verkligen känna att jag har fått nog.

Nästa tisdag fyller jag 21 år, och jag har en stark känsla av att jag kommer få dela min födelsedag med min lilla tös. typiskt, haha , man vill ju ha en egen födelsedag men samtidigt så kan man ju inte få en bättre födelsedagspresent.. :)

Jaja, i helgen så¨gjorde jag och Linus klart bebbans rum, så ja lägger upp bilder så får ni se hur fint de blev. :D är jätte nöjd. :)

Och i fredag så kom Linus hem med en sprillans ny vagn, vi hade ju en begagnad först men hur kul är de? visst det är inget fel med det, men de är väl alltid roligast med nytt. :D så nu har vi även de. hihi. .=D


Här är rummet framifrån. :D


Och rummet från en annan vinkel. :)


Sen våran fina nya vagn hihi . :D



Jag ska försöka slänga in ett inlägg när jag åker in eller när de börjar bli dags iallafall. :D
men kan ju såklart inte lova hehe . :D

Håll tummarna att de blir snart. :D

världens bästa tjej.

godmorgon !! visst blir man glad utav bara lite komplimanger ändå, och visst jag får höra en massa fina saker varje dag eftersom jag har världens bästa kille. Men igår kväll när vi skulle sova så fick jag världens härligaste puss o kram och kommentaren "du är världens bästa tjej.) Helt trött va han och det var de som gjorde honom extra söt! Sen somna jag in med ett leende på läpparna och en härlig känsla i kroppen.. hur härligt är de inte att vara kär egentligen hihi ! <3 nu är de inte långt kvar förän vi är tre heller. Ska bli så mysigt! 3 dagar kvar till beräknat datum. vi var på barnens hus här om dagen och köpte en badbalja och en gungstol till lill tjejen! Hur fina som helst. Och mamma köpte oss ett par barn gardiner till hennes rum så nu är de jätte mysigt där inne,(tack mamma) vi ska bara kolla på en matta sen är de helt klart hihi :) vi tänkte kanske göra de imorgon. Kan tyvärr inte lägga upp någon bild nu för de går inte från telefonen.

1 juni

godmorgon,de blir inte så mkt skrivande för mig för de är inte så jätte kul att skriva från telefonen. hehe.. 1 juni idag, tänk vad tiden går fort egentligen, den 6e juni är dagen då vi är beräknade så de är ju inte lång tid alls kvar!hihi, hoppas bara man slipper gå över 2 veckor :) , men hur som helst så är hon snart här, helt sjukt ju hihi.. vilket härligt väder de ser ut att vara ute idag, får se vad man gör av dagen.. Alla jobbar ju nu på vardagen också, skoj.. jaja men vi hörs sen! puss

RSS 2.0